May 31, 2010 MEI 2010: Perlis Dilanda "Puting Beliung"

Bulan Mei 2010, adalah antara bulan yg akan diingati oleh penduduk negeri yg sebesar semut didalam peta Malaysia berskala 10km=1mm. Ini kerana berlakunya peristiwa-peristiwa yg pasti menitiskan air mate bg segelintir penduduk Perlis dan mereka-mereka yg sewaktu dgnnya. Puting beliung yg dipahat di tajuk post ini bukanlah utk menunjukkan berlakunya puting dan beliung.

Merujuk kepada perenggan yg pertama, ayat yg pertama (hahhahahahha), mengapa bulan Mei 201o akan menjadi bulan yg diingati?? Sbb bulan Mei ialah bukan bulan Jun atau Julai atau Februari atau bulan-bulan yg laen. Bulan Mei adalah bulan Mei (wakakakkakakak). Gelak lebeh la writter blog ni....bende xklako pn....Ok2 serius balik.

Sekali ingin dipertengahkan tentang tajuk utk post ni sbb kerap kali aku lari tajuk ni. Puting beliung yg dimaksudkan disini ialah atau dengan bahasa kupasan yg lebih halus utk aku perterangkan kepada reader ialah mulai bulan Mei 2010 ini juga, hidup di Perlis terutama skali di ARAUstralia dan K City (Kangar la) adalah lebih baek dan penuh bermakna. Boleh juga diibaratkan yg kehidupan sejak bulan Mei ini lebih berwarna-warni (kalerful).

Aku sebagai writter ni penat la nk tggu bile r aku nk tulis ape bende yg jadi. (Fuhhhhhhhhh) Ok2. Aku cite skrg la.

1) Wujudnya pasaraya dan antara struktur batu yg terbesar di Arau. Iaitu Kompleks Arau Pasaraya CMart.


Wlupn CMart dibuka pada hujung April 2010, tetapi tempias CMart lebih dirasai pada bulan berikutnya iaitu Mei 2010 kerana bulan Mei 2010 menjadi bulan pertama CMart beroperasi penuh sebulan. (itu jek point aku tp nk cite ttg bulan Mei ngn CMart pnye psl)

2) Perkara yg kedua atau sebenarnya puting beliung yg pertama utk Perlis pada bulan Mei 2010 iaitu konsert artis yg cukup terkenal di Perlis mahupun juga diluar Perlis iaitu konsert BUNKFACE di Timah Tasoh Lake Resort (ondaway nk ke Padang Besar).

Konsert ni diadakan pd 10/5/2010. Best gile kuwt. Ramai gile org pegi. Tp aku xpegi pn. Sbb aku dah ada kt KL dh pn time tu. (wahahahhahahah). Tiket pada mulanya around RM 50-RM70 cmtu la. Tp dgr cite harge turun mendadak ke RM10 kerana mungkin ada sebab-sebabnye disitu.

3) Ini lebih kurang seperti upacara penutup bulan Mei 2010 yg penuh indah bagi penduduk Perlis iaitu JOM HEBOH!!!! yg diadakan di Stadium Utama Kangar pada 29, 30 Mei 2010. Best jugak ni. Ramai gile org. Ramai gak artis yg aku xsempat jumpe. (Hahahaa...yg aku aku pergi tp tyme JOM HEBOH dh nk tutup tirai)




4) Tp bukan itu sahaje puting beliung yg melanda Perlis. Tp ini lagi best. (Wahahahhah) Iaitu SELANGOR menang lawan Perlis 2-0. Hasil jaringan Amirul Hadi dan Rudie Ramli. Wlupn ini berlaku di Stadium Shah Alam dan bukan di Perlis, ia stil relate dgn tajuk iaitu Perlis dilanda puting beliung.


Digg it StumbleUpon del.icio.us

6 Komen Pedas:

ms. juliet said...

perghh! memang puting beliung ni. hebat sungguh! :)

Koje said...

hasil research yg sy buat....huhuhu.....dh follow ek.....gud2.....

fndrocka said...

sayang betul kau kat Perlis tu ya..

Terbaru : Dilemma Wanita Gorjes

Koje said...

xde la syg sgt.....just curious....huhuhu......

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/


Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

uhhhh blog ni pun best ... uhhhh orang perlis wahhh aku dah pergi kat padang besar aje... tapi tak masuk Thailand aje

Koje said...

actually....aku bkn org perlis.....juz seorang student yg bermastautin kt cni jek......hehhe

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2010 .Kisah Penglipurlara.
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint