February 9, 2010 Berita Sukan


Khamis, 4 Februari 2010 - 3 pasukan telah berentap dan beradu tenage utk merebut piala rebutan iaitu PIALA REBUTAN. 3 pasukan tersebut ialah NurKasih FC(NKFC), Jejaka Idaman Gadis serta Saya Budak Nakal (sumber daripada facebook Kapten Pasukan Nurkasih FC iaitu Wayne Remy). Dalam perebutan Piala Rebutan ini, Jejaka Idaman Gadis(budak Finance) telah berjaya membawa pulang piala tersebut tanpa perlu membawa pulang piala kerana memang tiada piala. Hanya sekadar pada name sahaja.

Jejaka Idaman Gadis telah menang sume perlawanan tanpa kalah kerana mempunyai banyak advantages 1) mempunyai pemain gantian yg ramai, 2) mempunyai pemain yg berbakat yg sama rata...dgr cerita juga 3 org pemain telah dirisik oleh kelab tername dari borneo barat kerana pada ketika itu terdapat seorang pencari bakat daripada kelab tersebut dtg utk melihat perlawanan2 tersebut. 3) stamina mereka ibarat kuda yg sentiasa berlari di padang yg luas, 4) terdapat juga pemain mirip seperti Wesley Sneijder, Rafael Van Der Vaart dan juga Steven Gerrard iaitu Mr Rembat Kencang daripada team mereka.

Nurkasih FC yg dijangka memberikan tentangan buat Jejaka Idaman Gadis terkulai layu atas masalah teknikal seperti 1) Star player tiada kasut futsal 2) kasut player kereta kebal mereka turut terkopak ketika perlawanan 3) Kapten pasukan beraksi dibawah tahap beliau...juga pujian turut dihamburkan kepada penjaga gol pasukan Nurkasih FC iaitu Gianluigi Laici kerana beraksi cemerlang dgn menidakkan banyak peluang Jejaka Idaman Gadis.

NURKASIH FC(NKFC)
Dari kiri atas: Baem Kaka, Wayne Remy(C), Pian Terry, Jono Evra
Dari kiri bawah: Gianluigi Laici, Koje Iniesta


Malangnya utk team Saya Budak Nakal (team Haziq) tidak langsung dapat memberikan saingan kepada team yg bergelar juare. Dan mereka juga bernasib baek kerana tidak menentang NKFC kerana berkemungkinan besar mereka juga akan diayam2kan oleh mereka. Sekian berita sukan. Majulah NKFC untuk negara sejajar dgn Wawasan 2020.

Digg it StumbleUpon del.icio.us

0 Komen Pedas:

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2010 .Kisah Penglipurlara.
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint