February 27, 2010 "Betapa Sepinya Hidup Seorang-seorang"

Tanggal 26 Februari 2010, dimana aku telah ditinggalkan terkapai-kapai keseorangan tanpa "geng upin ipin" ku iaitu LAICI, PIAN, dan JONO. Bermulanya cerita dimana Pian orang yg pertama meninggalkan "Akademi Fantasia" di ARAUstralia ini dengan mengusung begnya wlupn begnya tiada roda setelah beliau ahli geng yg pertama menyingkirkan dirinya sendiri(berkumandang background music "PERCAYA PADA DIRI DENGAN HARAPAN DAN KEYAKINAN") untuk menghadiri kenduri kahwin sahabat beliau kut....aku pn xbrpe nk sure psl tu...tp ye kut...entahlah...

Geng yg kedua juga turut menyingkirkan diri nya sendiri xlaen dan xbukan...mane satu ni???mmg bukan yg laen ke bukan ni???ahh....persetankan dgn sume itu....xlaen dan xbukan....SUPERLAICI....die kene join program marketing MADEP kt HARVARD....haaaaa!!!!!!.....HARVARD???overseas???USA???No way man.....Harvard yg dimaksudkan kt Gurun, Kedah jek......hahhahahhaha....... tp cara penyingkiran beliau sbnrnye amat tragis iaitu spt dialog di bawah:

Aku tgh tido time tu........

LAICI: Je, aku pinjam baju kemeja hitam ko yg ni eh??

AKU: (Sambil menutup mata tp bukak sket sbnrnye) Haaaa.....amek r......

Situasi yg sbnrnye kn...laici dh pki baju tu baru die mintak.....hhahahhaa.....baek die amek letak dlm beg senyap2 tanpe pengetahuan aku pastu smpi kt destinasi baru msg nk pnjam baju aku....baru betol.

Geng ketiga yg turut sama menyingkirkan diri beliau sniri adelah JONO. Yg best nye si jono ni siap ajak aku skali untuk menyingkirkan diri mungkin sbb die kesian aku tggl sorg kuwt tanpe "GENG UPIN IPIN" kut....hahhahhaa.....Jalan cerita nye aku tggl sorg la gamaknye.....

TAPI!!!!!tapi aku berjaye juge mencari option utk aku tidak rse keseorangan dan kesepian....iaitu dinner kt Mai Cafe bersame jiran2.....hahhahahah.....dan bukan dinner shj malahan juge berKARAOKE selame 2jam lamenye.....huhuhuhu.....time kasih kepada NAD, SHUA, QUE dan EKIN kerana sudi mengisi kesepian hidup ku pada ketika aku keseorangan tanpa Laici, Pian dan Jono........

TAPI!!!!!tapi lg....bukannye diorg teman aku smpi bile2 pn.....at last aku tido, lepak n men games sorg jek kuwt.....hahahhaha......so KESEPIAN ITU IBARAT BULLET TRAIN YG LALU DAN MELANGGAR KOTAK JIWA YG KOSONG INI......momentum die pegi jauh bai.....lastly aku nk chorus lagu Jamal Abdillah "Sepi Seorang Perindu" yg digubah khas oleh pengubah dan penjahanam yg berbakat iaitu aku sniri......kerana hanya laptop ngn broadband aku yg setia menemani aku....terimalah

Betapa sepinya hidup seorang-seorang,
Dilanggar oleh oh
Bullet Train
Rindu hatiku tak jemu padamu
lappy n broadband
Selagi kau masih ku boleh
On9

Biar apa pun yang memisahkan
Namun ku
tetap menggunakanmu
Selagi
hidup belum berakhir
Selagi itu ku menggunakanmu lappy n broadband


Masey.....
Digg it StumbleUpon del.icio.us

2 Komen Pedas:

rahmat said...

ah ko dah sedapppp.. bwat2 sunyi pulak.. berak ah

FirdausRazali said...

butoh la weh.....korg dh tgglkn aku....

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2010 .Kisah Penglipurlara.
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint