October 9, 2010 Malang........

Pada hari selasa, bertarikhkan bila ntah, jam 1.45 pm. Aku bersiap2 untuk ke kelas Service Marketing. Gigi digosok sakan, badanku ku curahi air daripada besen. Selesai mandi, aku pon mengenakan t-shirt kolar dan seluar jeans dengan gaya terkini. Rambut disikat rapi.

“Ok, dah siap. Yukk ke kelas”, berkata aku sendirian.

Ku gapai helmet untuk kekelas. Lalu aku lantas berkata sendirian lagi.

“Adoi, sikat rambut penat2 kena pakai helmet jugak”

Helmet sudah digapai, kasut sudah dipakai. Lalu aku pun turun tangga rumah kedai yang aku sewa ni. Sampai dibawah baru aku teringat, kunci motor lupa nak amek. Naik la tangga yang ala-ala tangga Batu Caves tu balik. Kunci motor sudah diambil lalu aku turun semula dan mula menghidupkan motor.

“Tang….tang…..tang…..”, bunyi motor 125z Catalyzer mamat sebelah aku. Aku baru nak mula hidupkan motor. Motor aku jenama Malaysia punya. Cintai lah barang buatan Malaysia. Padahal dah terdesak, motor tu jek yang bapak aku belikan. Kalau ikutkan hati aku nak jek suruh bapak aku belikan motorcar(kereta). “ Keh….keh….keh”, tergelak aku sendirian kat atas motor tu. Brader cybercaf√© Gigamaz tu dah wusha2 aku dah.

“Apahal la budak ni ketawa sorang2?” bisik hati brader tersebut. Agaknya la.

Bila dah motor aku dh start, baru aku terperasan minyak motor aku dh hampir kekeringan. Kalau ikutkan hati aku yang malas ni nak jek aku terus pegi kelas dengan minyak motor yg xseberapa banyak ni. Tapi disebabkan kalau aku ikutkan hati aku ni, memang aku dapat pegi kelas. Tp balik belom tentu lagi.

Jam menunjukkan pukul 2.15 pm. Nak xnk kena isi minyak jugak ni. Aku pon menuju la ke stesen minyak Arau dengan harapan motor ni xmati tengah2 jalan angkara kekeringan minyak. Aku pon ikut la jalan yang xde traffic light sbb kalau aku stop kt traffic light mmg konpem moto ni mati. Sampai kat simpang Pauh, memang xde traffic light tp kena stop jgk sebab kereta kt situ mcm F1 punya laju. Seperti sudah dijangka, motor aku mati tidak bernyawa lagi.

“Perghh, memang best menolak motor ni sampai petrol pump tengah2 panas ni”

Jam sudah hampir 2.30 pm. Aku gagahi juga menolak motor ni sampai ke stesen minyak yang dah xjauh dari simpang tu. Sampai2 jek kt Shell, “TUTUP”. Pe kejadahnya lak ni Shell ni tutup tenghari buta ni? Mogok ke ape ni? Aku pon redha la. Nasib aku baik sebab xjauh kedepan ada Petronas. Aku pon menolak la motor tu sampai sana. On the way tengah menolak tu ada satu kereta baru keluar dari Petronas menunjukan isyarat tangan “ takde” kepada aku.

“F**K, ape l****u ni s**l, nak tutup time2 cmni lak. Diorg nih xtau ke aku menolak motor ni macam tolak lembu suruh berjalan.”

Ku sangka ni sume trick Zain Ruffedge seperti dalam Wakenabeb tu. Tapi jangkaan aku ternyata meleset sama skali. 10 minit aku tunggu depan Petronas, Zain Ruffegde dan geng2 kamera Wakenabeb xmuncul2 jgk.

“Gua kene main da.”

Lalu aku pon call housemate aku bernama timangan dia BERT untuk amek aku kat depan Petronas ni. Tapi hampa kat rumah sewa aku semua motor out of services sebab semua pegi kelas. Motor Bert kena sauk ngn Rayme Efron sebab dia misplaced kunci motor dia sendiri. Huh, jam sudah menunjukkan pukul 3.00 pm. Kelas aku start 2.30pm. Adoi, terponteng lagi. Tapi, nasib baek superhero seMalaya tiba di petronas 5 minit kemudian setelah di inform oleh Bert tentang kemalangan yang melanda diri aku ni. Beliau tidak lain dan tidak bukan superlaici. Terima kasih kepada superlaici kerana menolong orang ketika kesusahan. Superhero yang tidak terbang tapi dating bersama motor kriss. Kekhekhekehkehe

Tidak lupa kepada Encik Kamsol kerana sy terponteng kelas encik. Saya tidak sengaja. Harap encik membaca post sy ni. Nasib saya yang malang ni menghalang saya utk menghadiri kelas encik pada hari tersebut. ^_^

Digg it StumbleUpon del.icio.us

10 Komen Pedas:

Naufal Zaidi said...

hahaha.. nie awat ang x datang kelas ganti hari nie?? huhu

Koje said...

arini aku buat2 terlupa la......adoi.....hahhaha

ms. juliet said...

hehehe. ptut kene wat entry tribute to superlaici la. sebagai mengenang jase beliau. hehehe.

buat2 terlupe g klas gnti ea? buat2 terlupe ea? ;p

Koje said...

utk post next sem bleh r tribute to superlaici...sbb die dh practical......

mmg buat2 terlupa la...kikikikiki

ms. juliet said...

msti awk rndu beliau nnt kan. :)

mmg la buat2 terlupe. dr 5 mnit, jd 20 mnit. hahaha. ;p

Koje said...

huh...xde maknenye....kahkahkahak

hahahha.....tui ma...^_^

ms. juliet said...

ececececeh. yela tu. padehal tgh cover. hati tgh syahdu. hahaha. ;p

Koje said...

syahdu mengenangkan org lembah jaya

ms. juliet said...

sape org lembah jaya? kenape syahdu?

Koje said...

lalalalala~~~

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2010 .Kisah Penglipurlara.
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint