September 14, 2010 Selingan

Selingan Manja Dinihari.........

(I wanna be a billionaire...so fucking bad...buy all of the things i never had~~~~~) Ringtone telefon tangan Rostam berbunyi2 minta diangkat. Tertera jelas nama Pak Rahman a.k.a suami kepada Mak Gayah. Mak Gayah adalah emak kepada adik kepada Si Rostam iaitu Somtam. So, dah tentu2 lah Pak Rahman tu bapak kepada si Rostam. Tapi itu tidak diendahkan langsung oleh si Rostam lalu terus diangkat tanpa mengetahui siapa pemanggil tersebut.

Rostam: Helo2 kopi kamelo, nk minom teh o ais ke nk minom milo...malam ni race nk main brape kilo????

Pak Rahman: Kalau boleh malam ni kita main timbang beras 3 kilo lah. Kepala hangguk kau!!!!! Ekau ni poie mano xbalik2 ni haa?? Asik merayap jek dgn moto EX5 aku tu. Kojo umah xnk buek. Apo nak jadi dgn ekau ni Tam?

Rostam: What the?? Apo ni bapak??? Tam angkat tipon jo bapak sorang Tam mcm Tam peragut bersiri jo. Bapak ni tipon mesti ado apo nk suroh Tam poie boli??

Pak Rahman: Haa....kojap lg ekau balik jgn lupo poie boli starter.

TAPPPP!! Gagang telefon rumah Pak Rahman diletak kasar tanda protes terhadap anak kepada Mak Gayah yang merangkap isteri beliau. 56 minit kemudian si Rostam balik dengan membawa starter dengan harapan kepulangan beliau disambut alunan kompang oleh bapa beliau kerana telah menyempurnakan tugasan yang diberi 56 minit sebelum itu. Tapi hampa kerana bapa beliau terbongkang tidur di depan tv dgn tertera jelas E Channel. Rostam menggelengkan kepala beliau kerana suami Mak Gayah ni memang up-to-date tentang artis2 Hollywood ni. Jika ditanya siapa suami Beyonce. Dengan pantas beliau menjawab Jay-Z. Rostam mengejutkan bapanya yg sedang tidur itu.

Rostam: Bapak...oo...bapak. Bangun. Ni Tam dh boli starter yang bapak suroh boli td.

Pak Rahman: Haaa....ekau lotak dulu dalam freezer. Bagi sejuk sket. Kojap lagi omak ekau nk buek sup. (jwb dlm keadaan mamai)

Terkejut Si Rostam dengan jawapan bapa nya. Apa kejadahnya starter ni nak buat sup plak??? Dikejutnya lagi Rostam akan bapanya itu. Kali ini Rostam tidak berlembut lagi untuk mengejut bapanya. Dibisikkan ke telinga bapanya yang Jessica Alba berada didepan pintu rumah. Terkejut mengalahkan beruk bapanya sampai kainnya terlucut menampakkan benda yang tidak sepatutnya dilihat oleh Rostam. Berpaling seketika dan tergelak kecil Rostam menahan gelak melihat telatah orang tuanya itu.

Pak Rahman: Kuang ajo punyo anak. Mcm tu ekau kejut bapak ekau. Ha..mano starter yg aku suroh ekau boli td??

Rostam: Ni ha. Tapi apo kojadahnya bapak boli starter ni. Motor kek umah ni ado sebijik jo. Itupn xde starter. Guno kick start jo. Ni boli utk motor sapo ni?

Pak Rahman: Astghafirullahal'azim. Apo kono la ngn anak aku nih?? Aku suroh ekau poie boli starter lampu. Yang ekau boli starter motor ni sapo suruh??? Xkn ekau nk lekat motor EX5 aku tuh kt atas siling ni haa???

P/S: Ini salah Pak Rahman ke salah si Rostam. Ni input xsampai, bile xsampai xmau tanya pulak. Jadi mcm ni lah. Malu bertanya direction nak ke Petaling Street sesat sampai ke Petaling Jaya lah jawabnya nanti.

Digg it StumbleUpon del.icio.us

12 Komen Pedas:

ms. juliet said...

salah pak rahman sebab tak bg explanation yg details. and salah rostam jugak sebab tak tanye dgn lebih lnjut. hahaha.

mane dpt ilham ni? pengalaman sndr? hahahaha.

pndai org rembau speaking nogori en. hahahaha.

okay, da komen. :)

Koje said...

hmmm...mmg due2 slh sbnrnye...

ilham dpt drpk kotak pemikiran snri ler...bkn brdsrkan pengalaman pn

den cubo speaking nogori jo...hahhaha

ms. juliet said...

yeke? jap, rostam tu anak bongsu ea?

Koje said...

eh...xla.....kan rostam ade adik name somtam tu....rostam anak sulong ler....

ms. juliet said...

yeke? tak mention pon. adik angkat ke?

Koje said...

adelah.....cube bace 1st paragraph tu btol2.....

ms. juliet said...

ohhooo. maaf. terconfuse. :)

Koje said...

haaa...nnt next entry pulak ye nnt.....hahahhaa....

ms. juliet said...

tengok, tengok. da dapat ilham. mane dapat? mane dapat?

Koje said...

blom lg la....bkn sng ilham nk dtg...

dilla molly said...

cepat la updateeeeeeee!!!

Koje said...

dila: dh update dah pon...hahahha

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2010 .Kisah Penglipurlara.
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint