October 23, 2010 Malang lagi da...

Harini aku nk tuka kata ganti diri aku kepada “gua,lu”. Supaya Nampak lebih Farid Kamil. Kenapa Farid Kamil? Sebab dia nampak bajet cool kot? Hahahaha. Berdasarkan mood baru dengan layout baru ini gua rasa eloklah gua garapkan satu karangan untuk esei gua hari ni. Tidak lupa juga kepada ms.Juliet yang bersusah payah menukarkan blog gua ni.

“Gua hutang budi dengan lu”

Ok, karangan hari ni berkisarkan malang yang menimpa gua dengan Ducati 46 gua. Ducati 46 tu motor gua la Nitro berkuasa lembu 120 cc. Asyik cite pasal malang jek.

Ok, kita mula sekaranglah.

Hari tu gua dengan budak umah sewa gua plan nak g main futsal kat Kangar. Gua ingatkan nanti nak bayar futsal tu pakai air liur, sebab dalam dompet gua satu sen haram pon xde. Tapi aku ubah fikiran untuk keluar awal untuk draw duit bersama Pak Kos, salah seorang housemate aku budak Sport Rec.

Otw nak ke Kangar, gua hentam Ducati 46 gua 120. Potong kete sane, potong kete sini. Akhirnya gua sampai jugak kat Maybank Kangar. Lepas tu g Bank Islam lak, sebab si Pak Kos lak nak cucuk duit. Sesudah itu gua dengan Pak Kos berlalu meninggalkan bank.

Gua pon meneruskan la perjalanan. Gua try ikut shortcut nak ikut signbod padang besar. Tapi sampai satu simpang tuh. Tetiba motor gua bergegar macam kena rasuk jin. Gua try masuk gear. Boleh, tapi masalahnya tetap motor xleh nak jalan. Mengaum motor gua marah. Aik!!Gear box gua rosak ke?? Ke clutch plat gua buat hal??

Gua pon benti la depan sket dari simpang tuh. Bermacam-macam lah andaian gua ngn Pak Kos pasal motor gua tuh. Gua dh ready nak guna talian hayat gua, iaitu tipon budak umah gua. Tapi gua gagal memberi koordinat tepat dimana gua berada. Boleh dikatakan gua ni sesat la. Cilake btol.

Gua try la betol kan side mirror gua. Dengan harapan moto gua bleh gerak. Tapi tetap gagal. Tetiba Pak Kos bersuara…

“Weh, rantai ko jatuh la”

Dem rantai gua putus, eh, jatuh…..perghhh selamat gua. Macam rantai basikal da.

Digg it StumbleUpon del.icio.us

9 Komen Pedas:

Naima said...

hahaha..klakor..ermm len kali pkai kriss slamat..hehehe

Koje said...

specific la lg...pakai kriss naima....naima sepet....

ms. juliet said...

same2. pengerasnye jgn lupe bank in ea. hahahaha. :)

lu hutang budi ngn wa? budi yang baik dikenang jua. hahahaha.

Naufal Zaidi said...

standard lar der.. nk jd farid kamil kne ad experience rantai putuss.. ( ad kne mengena ke??) haha

Koje said...

ms.juliet: pengerasnya XOXO...^___^

Koje said...

nz: kalau nak artis rantai putus nabil la jwbnye....dlm cite biar betol....wakkakak

Naufal Zaidi said...

haha..betoi2..

rahmat said...

moto bkuasa lembu konon. ceh. haha

cik jia ^.^ said...

gagal bg koordinat yg tepat..ley msk raje lawak la awk!

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2010 .Kisah Penglipurlara.
Carbon 12 Blogger template by Blogger Bits. Supported by Bloggermint